Hae tästä blogista

perjantai 6. lokakuuta 2023

Öljyjen keräämisestä

Jokaisen moniöljypolttajan täytyy löytää omat öljylähteensä. Paras tapa on jos öljyä kertyy muun toiminnan ohessa. Maatilat, autokorjaamot, raskaan kaluston huollot ym voivat polttaa öljynsä itse tai lahjoittaa muodollista korvausta vastaan niitä tarvitseville tahoille. Laillisuusnäkökohdat voi tarkistaa lakikirjasta ja suunnitella omaa toimintaansa sen mukaan. Moraaliselta kannalta toiminta ei välttämättä ole kovinkaan paheksuttavaa, kun huomioi miten valtio kohtelee omia kansalaisiaan ja tuhlaa verorahoja holtittomasti.

Vaihtoehtoinen tapa kerätä moniöljyä on kerätä grilleiltä, huoltoasemilta, ruokapaikoista ym uppopaistamisesta kertyvää jäterasvaa. Kasvisöljyjen polttamisen laittomuutta voi olla ihan hieman vaikea perustella, koska niitä kuitenkin käytetään ruuanlaittoon. Moniöljypolttimella voi tietysti myös polttaa itse  jalostettuja rypsiöljyjä yms.

Öljyjen keräämisessä tärkeimpänä on kuitenkin muistaa turvallisuus. Öljyt täytyy kerätä siististi ja huolellisesti. Keräämiseen on periaatteessa kaksi tapaa. Täyden tynnyrin voi vaihtaa tyhjään tai vaihtoehtoisesti voit hankkia sopivan pumpun jolla öljyä saa pumpattua keräyssäiliöön. Öljyt ovat usein isommissa säiliöissä, joten pumppu voi olla tarpeellinen hankkia. Lisäksi on mahdollista ostaa sellainen pumppu, jossa öljyt menevät suodattimen läpi jolloin isoimmat epäpuhtaudet puhdistuvat samalla kätevästi pois.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vielä löytyy polttimia

Kevät on tuloillaan, mutta aina on hyvä aika hankkia ekologinen moniöljypoltin. Se vaan on fiksumpaa polttaa kerran käytettyä öljyä kuin uut...