Hae tästä blogista

perjantai 6. lokakuuta 2023

Moniöljypoltin

Moniöljypoltin on hieno keksintö jolla voit hävittää jäteöljyt ympäristöystävällisesti ja säästää samalla rahaa. Suomen valtio ja pari isoa monopoliyritystä eivät ole asiasta samaa mieltä, mutta tämä ei varmaan ole kenellekään mikään yllätys. Sehän täytyy heti kieltää jos pieni yritys tai yksittäinen ihminen vähän onnistuu jossain säästämään. Jäteöljyn polttamiseen suunniteltu poltin polttaa esilämmityksen ansiosta öljyt puhtaasti kirkkaalla liekillä, eikä savupiipusta tule edes mustaa savua kuten voisi kuvitella. Öljyjen käsittelyssä täytyy kuitenkin olla huolellinen ja varovainen ettei niitä läikyttele maahan. Jotenkin mystisesti valtion mielestä jäteöljyjen kuljettaminen isoissa rekoissa on jotenkin turvallisempaa ja ympäristöystävällisempää kuin niiden käyttäminen mahdollisimman lähellä. Kumpikohan on loppuen lopuksi isompi riski, kymmeniä tonneja jäteöljyä rekassa vai pari 200l tynnyriä peräkärrissä.


1 kommentti:

  1. Jos vaihtaisin nykyisen polttimen moniöljypolttimeen ja jättäisin nykyisen öljysäiliön normaalille polttoöljylle, niin putkeen säiliöltä polttimelle voisin tehdä haaran omalle jäteöljysäiliölle? Haarassa vain hanat josta ohjais mistä öljyä ottaa? Tai tarvitseeko jotain pumppua väliin vai onko pumppu/imu itse polttimessa? Onko moniöljypolttimen lämpövastus päällä koko ajan vai vaan kun poltin lyö päälle kun lämmöt laskee pannussa?

    VastaaPoista

Vielä löytyy polttimia

Kevät on tuloillaan, mutta aina on hyvä aika hankkia ekologinen moniöljypoltin. Se vaan on fiksumpaa polttaa kerran käytettyä öljyä kuin uut...