Hae tästä blogista

perjantai 30. kesäkuuta 2023

Moniöljypolttimia muutamia varastossa

Polttimia tulee syksyllä lisää ja vielä löytyy yksittäisiä kappaleita varastosta, kesätarjouksia voi kysellä soittamalla 0400917769 .

Kuvassa vanha asuin/baarirakennus jonka ostin muutamia vuosia sitten itä-suomesta tohmajärveltä hintaan 4000e. Tila ei varsinaisesti ole mikään yrityksen toimitila, kunhan nyt hyödynnän ilmaista mainostilaa ja välillä on vähän lämmittimiä testailtu hallin lämmityksessä. Vastaavaa ideaa muuten saa hyödyntää vapaasti jossain muualla. Tuollaisia kiinteistöjä saa puoli-ilmaiseksi ja siihen kun seinään teettää aukon ja nosto-oven niin siinäpä onkin melkein valmis autohalli. Silloin ei haittaa kuvitellut sisäilmaongelmat tms kun käyttötarkoitus muuttuu. Tuosta mainoskyltistä jaoin joskus facebookin yrittäjä ryhmään kuvan niin sain palautetta että on kuulemma epäselvä mainos ja firman imago menee pilalle kun ränsistyneessä paikassa on mainos. On tuolla kuitenkin kauppaa tullut ja samalla sain korjattua seinän josta tippui rappauksia. Taaempana näkyy harmaa pienkerrostalo jossa on 11 asuntoa, kaikki vuokrattuna. Se lämpiää nykyään maalämmöllä. En tietystikään voi sanoa että tuo talo olisi aikaisemmin moniöljyllä lämmennyt, mutta olisi se varmaan mahdollista ollut. Asun nykyään muualla niin sen takia ei pysty käyttämään lämmitysmuotoja jotka vähän huolehtimista vaativat. Eihän tuo maalämpökään ole ihan ongelmaton ollut ja viime talvena oli myös aika kallis, mutta kokonaisuutena ihan toimiva homma. Jos tässä jatkossa vaikka saisi lisää hallitiloja tehtyä niin saa hyvää vuokratuottoa lisää. 

Maalämpöprojektia kun mietin jälkeenpäin niin kylläpä olisi kannattanut jättää vanha lämmityskattila siihen rinnalle niin olisi voinut hätätilassa viime talvena käyttää edullisempia lämmitysmuotoja. Nyt sitä ei ollut ja sai maksaa itsensä kipeäksi sähköyhtiöille. Rakennusprojektit on aina usein hankalia kun ei sitä aina osaa arvioida ketä uskoa. Yrityksen edustaja tietysti kehuu oman tuotteensa maasta taivaisiin ja sanoo että vanhalla öljylämmityksellä ei tee mitään. Nykyisellä tietämyksellä olisin toiminut toisin ja jättänyt lämmityskattilan varalle.  Olisi myös ollut kätevä napsauttaa öljypoltin päälle siinä vaiheesa kun -25 pakkasella todetaan että lämpökaivossa on joku ongelma ja lämmitys ei toimi. Eikä kannata käsittää väärin, periaatteessa olen ihan tyytyväinen ollut maalämpöön ja asennuksen tehneeseen yritykseen. Jos joku itse teettää vastaavan projektin niin suosittelen käymään itse putkiliitokset läpi onko ne varmasti kiristetty kunnolla. Löysällä olevan kaivon liitoksen kiristäminen on huomattavasti hankalampi homma siinä vaiheessa kun pitää maata sulattaa ensin pari päivää että kaivoon pääsee käsiksi. Takuut onneksi toimi, mutta ei ole kovin mukava olo itselläkään kun tuon kokoisessa talossa ei lämmitys toimi ja se on täynnä asukkaita. Joku maalämmöstä irrallinen sähkövastus lämmityskiertoon voisi myös olla hyvä varalle laittaa. Jälkeenpäin on jonkun verran hankalampaa lisäillä kaikkea. Aurinkopaneeleja voisi hyödyntää kesäaikaan lisäämällä sähkövastuksen lämminvesivaraajaan. Isossa talossa jo sen verran kulutusta, että voisi kannattaa. Katsoo nyt jaksaako itse tehdä uudistuksia, mutta ainakin seuraavassa taloprojektissa tietää paremmin miten toimia. Tuntuu kyllä vähän että riittäisi nämä talot jo, mutta eihän sitä koskaan tiedä mihin suuntaan hommat kehittyy. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vielä löytyy polttimia

Kevät on tuloillaan, mutta aina on hyvä aika hankkia ekologinen moniöljypoltin. Se vaan on fiksumpaa polttaa kerran käytettyä öljyä kuin uut...